Wil jij weten hoe je je poef het best kan vullen? Lees hier meer over de handigste dingen om je poef mee te vullen.

Alle poefs van Marocstore worden geleverd zonder vulling. De reden hiervoor is dat het voor ons makkelijk is om te versturen en dus ook goedkoper voor u als klant. De andere reden hiervoor is dat iedere persoon de poef anders gevuld wil hebben. De ene wil de poef een klein beetje vullen en de ander wil de poef heel stevig gevuld hebben. Iedereen krijgt hierdoor een eigen keuze.

Hoeveel vulling heeft de poef nodig?

De meeste Marokkaanse poefs zijn ongeveer 35 cm hoog en 50 cm breed. De inhoud is ongeveer 70 liter. Het kan zijn dat de poef extra of minder vulling nodig heeft, dit is afhankelijk van wat u zelf prettig vind. Ook kan het zo zijn na een tijd gebruik dat de vulling gaat 'inzakken', waardoor de poefs bijgevuld moeten worden.

Welke soorten vullingen kunnen gebruikt worden?

Schuimvulling

Wij raden iedereen aan schuimvulling te gebruiken om de leren poef mee te vullen. Met schuimvulling kan zelf de stevigheid worden bepaald. Dit materiaal zakt vaak nog een beetje in, wanneer dit gebeurd kan de poef worden bijgevuld. Voor veerkracht kan latex schuimvulling worden gebruikt. Schuimvulling is te krijgen op de markt of te bestellen via het internet.

EPS korrels

EPS korrels zijn balletjes van 4 tot 6 mm. Dit materiaal is anti-allergisch, geurloos en duurzaam. Ook met EPS korrels kan zelf de stevigheid worden bepaald. Omdat dit kleine balletjes zijn, raden wij aan de vulling met hoes te plaatsen in de poefs. EPS parels zijn online verkrijgbaar, hiervoor is 70 liter nodig. Voor meer stevigheid is meer liter nodig.

Stro

De goedkoopste manier om de Marokkaanse poefs mee te vullen is met stro. Ook is dit de beste manier om de poef stevig mee te vullen. Stro is dan wel iets minder comfortabel dan schuimvulling of EPS korrels.

Andere vullingen:

- (Oude) hoofdkussens of binnen kussens kunnen gebruikt worden.

- De poefs worden ook wel eens gevuld met oude kleding.